Tallklippan

Tallklippan

EMK:n kerhosaari Tallklippan sijaitsee Kirkkonummella Porkkalanniemen itäreunalla, 60´2.1´N 24´34.3´E, noin 11mpk Haukilahdesta. 

Jokaisen venekunnan tulee lunastaa toimistolta saaren käyttötarra (30 euroa). Se tulee olla jokaisella venekunnalla – kiinnittyy sitten pelkästään laituriin tai käyttää saaren kaikkia fasiliteetteja. 

Saaressa ei ole talonmiestä vaan jokaisen kävijän tulee omalta osaltaan huolehtia siitä paikat jäävät siistiin kuntoon. 

Tallklippan on seuran helmi – pidetään siitä yhteisesti hyvää huolta!

 

Tallklippanin kausi 2023

Oletko ajatellut tulevalla kaudella vierailla Tallklippanilla? Saarella tapahtuu tulevan kauden aikana. Saarelle rakennetaan uusi grillikatos (vanhan tilalle) ja ison saunan taakse nousee puuvaja. Kumpikaan näistä ei toteudu ilman talkootyötä. EMK:lla on vahva talkooperinne. Kaikki Tallklippanille rakennettu, on tähän asti tehty talkoilla ja myös jatkossa on tarkoitus vaalia tätä hienoa perinnettä.

Koska saaren ylläpidosta huolehditaan yhteisvoimin, niin olet lämpimästi tervetullut antamaan panoksesi ja osallistumaan talkoisiin.

Niitä järjestetään kahdet.

13.-14.5 Grillikatoksen purkutalkoot

Tehtävälistalla siis mm. vanhan grillikatoksen purku ja uuden grillikatoksen rakennusmateriaalien siirto saunakalliolta grillipaikalle. Talkoita isännöivät saari-isäntäparikunnista Mika ja Kati, koska Outi ja Vesa ovat vielä tuolloin päättämässä jäätikkövaellustaan Islannissa.

Ilmoittautumiset 8.5 mennessä me.ramanen@gmail.com Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aineallergiat.

 

Varsinaiset kevättalkoot  18.-21.5 

Perinteisten kevättalkootöiden lisäksi käynnistyy uuden grillikatoksen pystytys. Varsinaisen pystytyksen urakoi seuran jäsen Anton Donner.

Kevättalkoiden työlistalla on mm. seuraavia asioita:

– iso saunan rännien viimeistely + sadeveden keruusysteemin rakennus

– puukatoksen rakennus vanhan grillikatoksen materiaaleja hyväksi käyttäen

– klapien pinousta

– saunojen siivoukset

– jne.

Eli ihan takuuvarmasti jokaiselle löytyy tekemistä ja ennenkaikkea mukavaa yhdessä tekemistä yhteisen asian hyväksi.  Talkookeittiö tarjoaa talkoolounasta torstaina, perjantaina ja lauantaina ja huolehtii myös juomapuolesta.

Ilmoittaudu päiväksi tai neljäksi –  Ihan miten sinulle sopii. Talkooväkeä joka tapauksessa tarvitaan.

Ilmoittautumiset 15.5 mennessä toimisto@emk.fi

Kerro minä päivänä pääset mukaan ja samassa viestissäsi mahdolliset ruoka-aineallergiat (inhokkeja ei huomioida) , jotta talkookeittiö voi huomioida ne.

Tervetuloa!

Saari-isäntäpariskunnat

Mika & Kati ja Outi & Vesa

Saari-Isäntäpariskuntien huomioita kesältä 2022:

Kuluneen kesän aikana Tallklippanilla on ollut edellisen kesän malliin kuhinaa. Niin yön yli vierailijoita kuin päivämatkaajia on ollut runsain määrin niin vanhoja kävijöitä kuin uusia käyttäjiä. Ei välttämättä enemmän kuin viime kautena. Huomioita kuitenkin kaudesta on, että edelleenkään kaikki kävijät eivät ole tutustuneet saaren sääntöihin, sillä kaikki kävijät eivät ole esim. kirjanneet rantautumisia tai saunavuoroja, tai lähin roskis ei ollut kaikilla omassa veneessä

Tallklippan satama ja lähestymislinjat idästä ja etelästä