Purjehduskoulu

Lasten purjehduskoulussa oppii purjehtimaan

Espoon Merenkävijät (EMK) järjestää Haukilahdessa purjehduskoulun uimataitoisille 7–13 vuotiaille. Viikon mittaisia alkeiskursseja järjestetään kesäkuussa ja elokuussa. Purjehduskurssien jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta seuran purjehdusryhmissä.

Kurssipäivät alkavat klo 9 ja päättyvät klo 16:30. Kurssiviikko sisältää monipuolisen purjehdus- ja liikuntaohjelman.

Lasten purjehduskoulu  on hauska ja helppo tapa oppia purjehduksen alkeet. Lasten purjehduskoulussa taitoja opetellaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella.

EMK:n ohjaajia valmiina leiripäivään

Purjehduksen alkeiskurssi

Kurssin tavoitteena on, että purjehtija hallitsee jollalla laiturista lähdön ja laituriin tulon sekä purjehtimisen eri suuntiin kevyessä tuulessa. Alkeiskurssilla opitaan jollapurjehduksen ja vesillä liikkumisen perustaidot mm. veneen rikaamisen eli purjehduskuntoon laittamisen, jollan käsittelyyn ja turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten väistämissäännöt, yleisimpien merimerkkien tunnistamisen ja solmut. Taitoja harjoittellaan osaavien ohjaajien opastuksella sekä teoriaopinnoissa että käytännön harjoituksissa vesillä.  Opetusveneinä käytetään pääasiassa yksinpurjehdittavia seuran optimistijollia. Elokuun viikolla 31, on mahdollisuus saada opetusta myös Zoom8 venellä mikäli halukkaita on tarpeeksi monta. Zoom8 on isompi vene, mikäli optimistijolla tuntuu liian pieneltä isommille, 12-13 vuotiaille purjehtijoille.

  • 5.-9.6. (vko 23) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-16:30 – Täynnä
  • 12.-16.6. (vko 24) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-16:30 -Täynnä
  • 26.-30.6. (vko 26) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-16:30 -Täynnä
  • 31.7.-4.8. (vko 31) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-16:30 -Täynnä

Hinta ja ilmoittautuminen

Kurssien hinta on 250€. Kurssi sisältää vakuutuksen ja lounaan kurssipäivinä. Kurssit ovat hyvin suosittuja ja niihin kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin. Osallistumismäärä on rajoitettu. 

Lisätietoja

Kurssi ja harjoittelupaikkana on EMK:n satama Haukilahdessa, Mellstenintie 12 02170 Espoo. Koulutusveneinä käytämme Optimistijollia sekä isommille purjehtijoille myös Zoom8-jollia. Purjehduskoululaiset saavat koulun puolesta käyttöönsä veneen ja kelluntaliivin. Purjehduskoulun ohjaajina toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat. Espoon Merenkävijät on Olympiakomitean Tähtiseura.

purjehduskoulu(@)emk.fi

Purjehdus harrastuksena

Purjehdus on hauskaa ja opettavaista liikuntaa. Purjehdusharrastus tarjoaa mahdollisuuksia harrasteveneilystä aina Olympialaisiin saakka. EMK ei unohda myöskään hauskanpitoa ja tarjoaa harrastajille ikimuistoisia elämyksiä.

Kurssien jälkeen purjehtija tervetullut jatkamaan ympärivuotista jollapurjehdusharrastusta EMK seurassa. Alkuun pääsee edullisesti, sillä ensimmäisen syksyn harjoittelumaksu on ainoastaan 150 euroa ja sisältää seuran puolelta vuokrattavan jollan. EMK juniorijäsenyys on 15 euroa/vuosi, ei liittymismaksua.

Tutustu harjoitteluun EMK:ssa.
Optareita harjoittelemassa Haukilahdessa