Purjehduskoulu

Purjehduskoulu

Lasten purjehduskoulussa oppii purjehtimaan.

EMK Purjehduskoulun ilmoittautuminen kesälle 2021 on nyt suljettu paikkojen täytyttyä.

Suomen Purjehdus ja Veneily sivuilta löytyy lisää purjehduskoulujärjestäjiä

2022 avataan 1.1.2022, varaa omasi ennen kuin paikat täyttyvät.

Purjehdus on hauskaa ja opettavaista liikuntaa, jossa turvavälit syntyvät luonnostaan.

Espoon Merenkävijät (EMK) järjestää Haukilahdessa purjehduskoulun uimataitoisille 7–13 vuotiaille. Viikon mittaisia alkeiskursseja järjestetään kesäkuussa ja elokuussa. Purjehduskurssien jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta seuran purjehdusryhmissä.

Kurssipäivät alkavat klo 9 ja päättyvät klo 17. Kurssiviikko sisältää monipuolisen purjehdus- ja liikuntaohjelman.

Lasten purjehduskoulu  on hauska ja helppo tapa oppia purjehduksen alkeet. Lasten purjehduskoulussa taitoja opetellaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella.

Purjehduksen alkeiskurssi:

Kurssin tavoitteena on, että purjehtija hallitsee jollalla laiturista lähdön ja laituriin tulon sekä purjehtimisen eri suuntiin kevyessä tuulessa. Alkeiskurssilla opitaan jollapurjehduksen ja vesillä liikkumisen perustaidot mm. veneen rikaamisen eli purjehduskuntoon laittamisen, jollan käsittelyyn ja turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten väistämissäännöt, yleisimpien merimerkkien tunnistamisen ja solmut. Taitoja harjoittellaan osaavien ohjaajien opastuksella sekä teoriaopinnoissa että käytännön harjoituksissa vesillä.  Opetusveneinä käytetään pääasiassa yksinpurjehdittavia seuran optimistijollia.

•         7.-11.6. (vko 23) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 (Täynnä!)

•         14.-18.6. (vko 24) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 (Täynnä!)

•         28.6.-2.7. (vko 26) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 (Täynnä!)

•         2.-6.8. (vko 31) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 (Täynnä!)

Viikot täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli jokin viikko tulee ylibuukattua, tarjoamme mahdollisuuden vaihtaa viikkoa tai palautamme varausmaksun.

Hinta

Kurssien normaali hinta on 230€. EMK:n jäsenille kurssien hinta on 200€.  Kurssi sisältää vakuutuksen ja lounaan kurssipäivinä ravintola Haukilahden Paviljongissa. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 30€ ja loppumaksu laskutetaan ennen kurssina alkua. Kurssit ovat hyvin suosittuja ja niihin kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin. Osallistumismäärä on rajoitettu.

Kurssi ja harjoittelupaikkana on EMK:n satama Haukilahdessa, Mellstenintie 12 02170 Espoo. Koulutusveneinä käytämme Optimistijollia sekä isommille purjehtijoille myös Zoom8-jollia. Purjehduskoululaiset saavat koulun puolesta käyttöönsä veneen ja kelluntaliivin. Purjehduskoulun ohjaajina toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat. Espoon Merenkävijät on Olympiakomitean Tähtiseura.

Purjehdus harrastuksena

Purjehdusharrastus tarjoaa mahdollisuuksia harrasteveneilystä aina Olympialaisiin saakka. EMK ei unohda myöskään hauskanpitoa ja tarjoaa harrastajille ikimuistoisia elämyksiä.

Kurssien jälkeen purjehtija tervetullut jatkamaan ympärivuotista jollapurjehdusharrastusta EMK seurassa. Alkuun pääsee edullisesti, sillä ensimmäisen syksyn harjoittelumaksu on ainoastaan 150 euroa ja sisältää seuran puolelta vuokrattavan jollan. EMK juniorijäsenyys on 15 euroa/vuosi, ei liittymismaksua. Seuran vuokrattavia jollia on rajoitettu määrä. Lisätietoa ylävalikon kohdasta Juniorit

Lisätietoja:

Lisätietoja voi  kysellä purjehduskoulu@emk.fi. Hyvissä ajoin ennen kurssin alkua osallistuja saa kurssikirjeen, jossa kerrotaan tarkemmin päivien ohjelmasta sekä vaatetuksesta