Purjehduskoulu

Purjehduskoulu

Lasten purjehduskoulussa oppii purjehtimaan.

2020 Purjehduskoulu ilmoittautuminen kesälle 2020 on nyt päättynyt, kaikki kurssit tulivat täyteen. 

Jos ilmoittautuminen myöhästyi, mutta kuitenkin halua olis aloittaa purjehdusharrastus, voi viikkoharjoituksista tiedustella aloittelevien Joukkueenjohtajalta

Purjehduskoulu on Hauskaa ja opettavaista liikuntaa purjehduksen parissa ulkona.

Espoon Merenkävijät (EMK) järjestää Haukilahdessa kaikille avoimen purjehduskoulun purjehduksesta kiinnostuneille uimataitoisille 7 – 13 vuotiaille. Purjehduksen alkeiskursseja järjestetään kesäkuussa ja elokuussa ja ne ovat viikonmittaisia. Purjehduskurssien jälkeen on mahdollista jatkaa harrastusta seuran purjehdusharjoitteluryhmissä.

Kurssit ovat koko päivän kestäviä klo 9-17 jossa aamu- ja iltapäivä vierähtää monipuolisen purjehdus- ja liikuntaohjelman parissa.

Lasten purjehduskoulun kurssit ovat hauskin ja helpoin tapa oppia purjehduksen alkeet. Lasten purjehduskoulussa taitoja opetetaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella.

Purjehduksen alkeiskurssi:

Kurssin tavoitteena on, että purjehtija hallitsee jollalla laiturista lähdön ja laituriin tulon sekä purjehtimisen eri suuntiin kevyessä tuulessa. Alkeiskurssilla opitaan jollapurjehduksen ja vesillä liikkumisen perustaidot mm. veneen rikaus eli purjehduskuntoon laittamisen, jollan käsittelyyn ja turvallisuuteen liittyvät asiat, kuten väistämissäännöt, yleisimpien merimerkkien tunnistus ja solmut. Taitojen harjoittelu tapahtuu osaksi teoriassa rannalla ja käytännön harjoittelua vesillä osaavien ohjaajien ohjauksessa.  Opetusveneinä alkeiskursseilla käytetään pääasiassa yksinpurjehdittavia optimistijollia.

•         1.-5.6 (vko 23) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 Täynnä!

•         8.-12.6 (vko 24) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 Täynnä!

•         22.-26.6 (vko 26) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 Täynnä!

•         3.-7.8 (vko 32) Purjehduksen alkeiskurssi klo 9-17 Täynnä!

Hinta

Kaikkien kurssien hinta on 225€. EMK:n jäsenille kurssien hinta on 190€.  Kurssi sisältää vakuutuksen ja lounaan ravintola Haukilahden Paviljongissa. Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 30€ ja loppumaksu laskutetaan ennen kurssina lkua. Kurssit ovat hyvin suosittuja ja niihin kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin. Osallistumismäärä on rajoitettu.

Kurssi ja harjoittelupaikkana on EMK:n satama Haukilahdessa, Mellstenintie 12 02170 Espoo. Koulutusveneinä käytämme Optimistijollia sekä isommille purjehtijoille myös Zoom8-jollia. Purjehduskoulu kurssilaiset saavat koulun puolesta käyttöönsä veneet ja kelluntaliivin. Purjehduskoulu ohjaajina toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat. Espoon Merenkävijät on hyvän lasten ja nuorten urheilun Olympiakomitean Sinettiseura.

Purjehdus harrastuksena

Purjehdus harrastuksena tarjoaa mahdollisuuksia harrasteveneilystä aina Olympialaisiin saakka.

Kurssien jälkeen olet tervetullut jatkamaan ympärivuotista jollapurjehdus harrastusta EMK seurassa. Alkuun pääsee edullisesti koska ensimmäisen syksyn harjoittelumaksu on ainoastaan 150 euroa ja sisältää seuran puolelta vuokrattavan jollan. EMK juniorijäsenyys on 15 euroa/vuosi, ei liittymismaksua. Seuran vuokrattavia jollia on rajoitettu määrä. Lisätietoa ylävalikon kohdasta Juniorit

Lisätietoja:

Lisätietoja voi kysellä purjehduskoulu@emk.fi. Hyvissä ajoin ennen kurssin alkua osallistuja saa kurssikirjeen, jossa tarkemmin päivien ohjelmasta sekä vaatetuksesta.aPurjehdsko