Harjoittelu

Harjoittelu vesillä

Iltatreenit käynnistyvät jäiden lähtiessä ja päättyvät lokakuussa pimeän vallatessa illat. Jokaisella harjoitusryhmällä on vähintään kahdet vesitreenit viikossa seuraavasti:

  • Optimistijollien alkeisryhmät ja haastajat maanantaisin ja keskiviikkoisin
  • Optimistijollien jatkoryhmät tiistaisin ja torstaisin
  • Europe-jollat tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin
  • Zoom8 maanantaisin ja keskiviikkoisin

Vesitreenit alkavat yleisimmin klo 17, jolloin ”vesivalmius”. Vesivalmiudella tarkoitetaan, että purjehtija ja vene ovat valmiina lähtemään vesille. Vene rikattu ja säädetty, purjehtija puettu ja tankattu. Harjoitukset alkavat ”briifiillä”, jossa valmennus kertoo päivän tavoitteista ja harjoitteista. Tämän jälkeen siirrytään vesille ja harjoitusalueelle. Treenit päättyvät loppubriiffiin.

Heinäkuu on useimmilla luokilla lomakuukausi ja kesäkuun iltatreeneihin vaikuttaa muu ohjelma, kuten leirit ja kilpailut.

Haukilahti on turvallinen ja hyvä paikka harjoitella purjehdusta. Aloittelijat harjoittelevat suojassa uimarannan läheisyydessä. Rysäkarin alueella voidaan harjoitella aallokossa ja kovemmassakin tuulessa häiritsemättä muuta vesiliikennettä.

Lisäksi jokaisella on mahdollisuus tulla kaikkina iltoina ns. omatoimiharjoituksiin. Tavoitteena on tarjota jokaiselle purjehtijalle mahdollisimman paljon vesiaikaa turvallisessa ympäristössä.ke

Kilpailut ja leirit

Suomen kesä on lyhyt ja iltatreenien määrä rajallinen. Siksi leirit ja viikonloppuisin järjestettävät kilpailut ja klinikat ovat iso ja merkittävä osa purjehduksen harjoittelua. EMK:ssa kannustetaan kaikkia osallistumaan kilpailuihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta kisaamien tulee tutuksi. Kilpailuissa ja leireillä vesiaikaa tulee merkittävästi enemmän kuin yksittäisissä treeneissä.

Suomessa SPV:n alaiset luokkaliitot vastaavat kansallisten sarjojen aikatauluista ja järjestelyvastuun koordinoinnista. Kilpailut järjestää purjehdusseurat. Kisakalenterit löydät luokkaliittojen sivuilta.

Perinteinen EMK:n oma junnuleiri järjestetään vuosittain aina juhannusviikolla.

Talviharjoittelu

Ryhmät harjoittelevat läpi vuoden. Talviharjoittelun pääpaino on oheisharjoittelussa. Yleisliikunnan lisäksi ohjelmaan kuuluu mm. bolderointia, uintivalmennusta, talvilajeja sekä cross-fit -harjoittelua. Talviharjoittelu on kaikilla ryhmillä tiistaisin ja torstaisin (riippumatta vesipäivistä). 

Talvikauden aikana järjestetään mahdollisuus harjoitteluun myös ulkomailla. Talvella 2023 leireillään ja kisataan Espanjassa ja Italiassa. Alla kuvassa EMK:n junnuja Gardajärvellä vuonna 2022.

Ja kaikkea muuta kivaa!

Ja junnujen ohjelmaan mahtuu kaikkea muutakin kuin purjehdusta! Järjestämme valmennuskoulutuksia, turvallisuuskoulutuksia, kuten VHF ja EA, rib-veneiden käsittelykursseja, saariretkiä, tavarakirppiksen, pikkujoulut ja pimeäpurjehduksen.

Ja vanhemmille on tarjolla mm. kalustohuoltoa sekä logistiikkaa!