Kilpapurjehdus

Kilpapurjehdusta kaikille

EMK tunnetaan aktiivisena ja osaavana kilpailujen järjestäjänä. Köliveneet nähdään lähtölinjalla viikoittain perinteisissä Haukilahden keskiviikkokisoissa. Suomen suurin todellinen avomeripurjehduskilpailu, Espoo Suursaari Race starttaa aina kesäkuussa Haukilahdesta. Kauden päättää EMK:n oma kevytveneiden Syysregatta, joka kantaa juhlavuonna 2023 nimeä EMK 60v Syysregatta. Lisäksi pyrimme saamaan järjestettäväksi vuosittain Optimistijollien ranking- ja kadettisarjan kilpailun.

EMK 60v Syysregatta 9.-10.9.2023

Syksyllä juhlistamme EMK:n 60-vuotista taivalta järjestämällä EMK:n 60-vuotis Syysregatan. Syysregatassa nähdään useita kevytveneluokkia, joista osassa panoksena on  Suomen mestaruudet!

Syysregatta tullaan purjehtimaan 3-4 rata-alueella ja Haukilahden ranta täyttyy kevytvenepurjehtijoiden lisäksi oheistoiminnoista ja juhlahumusta.

Seuraavien luokkien osallistuminen on varmistunut:

  • Europe (JuSM)
  • Zoom8 (SM)
  • Snipe (masters -LM)
  • 505
  • Optimistijollat (Ranking VI ja kadettisarja)

Lisätietoja ja ilmoittautuminen vuoden 2023 kisaan tästä. 

Syysregatan tulokset vuodelta 2022 löytyy täältä.
 
Kysymyksiä ja lisätietoja regatasta sähköpostitse syysregatta@emk.fi
29rs veneet lähdössä kilpailuun v. 2022

Espoo Naissaari Race 9.-11.6.2023

Espoo Suursaari Racen yli 30-vuotinen perinne jatkuu! Uudella radalla ja nimellä kilpailtavan avomeripurjehduskilpailun Espoo Naissaari Racen järjestävät yhteistyössä neljä espoolaisseuraa EMK, ESF, EPS ja KLV.

Kilpailu starttaa perjantaina 9.6.2023 perinteiseltä paikalta EMK:n kotisatamasta Haukilahdesta ja päättyy ESF:n saaritukikohtaan Pentalaan sunnuntaina 11.6.2023. Kilpailussa on neljä luokkaa DH, FinRating, Swan ja Avoin luokka sekä kaksi eri ratavaihtoehtoa. Lyhyt rata on 122 mpk ja pitkä 144 mpk.

Kisaorganisaation Instagramista löytyy mm. rataesittelyt, muista seurata!

Ilmoittauminen manage2sail:ssa on auki.

Lisätietoja ja kuvia tapahtuman nettisivuilta: https://naissaarirace.fi/

Haukilahden keskiviikkokisat

Haukilahden keskiviikkokisat starttaavat taas keväällä. Kilpailuissa noudatetaan ”PURJEHDUKSEN KILPAILUSÄÄNTÖJÄ 2021 – 2024” (jäljempänä PKS), ja FinRating-sääntöä sekä erillisä purjehdusohjeita. Veneiden tulee olla katsastustodistuksensa mukaisessa kunnossa. Mikäli vene ei ole FinRating-taulukon mukainen vakiovene sillä tulee olla voimassaoleva todistus.

Kilpailukutsut ja dokumentit ovat nähtävissä tästä: https://manage2sail.com/fi-FI/event/HKK2022#!/

Kilailun päällikkönä toimii Petri Sane. Lisätietoja sähköpostilla psane@iki.fi tai puhelimitse +358407217933.

Järjestävät seurat:

  • Espoon Merenkävijät ry
  • Espoon Merenkulkijat ry
  • Espoon Pursiseura ry
  • Nyländska Jaktklubben r.f.
Köliveneitä Haukilahden Keskiikkokisoissa

Kevytveneiden JTV ja EMK:n mestikset

JTV, eli ”joka-toinen-viikko” -kilpailu on Optimistijollien ja Zoomien avoin harjoituskilpailu, joka järjetetään (yllättäen?) joka toinen viikko. JTV on ensisijaisesti harjoitustapahtuma, jossa tarkoituksena on saada rutiina lähtöihin ja kilpailuun. JTV:stä lasketaan kauden aikana pisteet ja voittaja palkitaan kiertopalkinnolla!

EMK:n kaksipäiväiset mestikset järjestetään syksyisin. Mestiksissä jaetaan palkinnot kolmessa Optarisarjassa, Zoomeissa ja Europe-jollissa. Mestikset ovat monelle aloittavalle haastajalle ensimmäinen kisatapahtuma!

Kysymyksiä tai lisätietoja juniorit@emk.fi

Mestiksien lähtö vuonna 2022