Valmennuksen kehittämisen vuosi 2023

Olympiakomitea on nostanut purjehduksen kärkilajien tukiohjelmaan ensimmäisenä kesälajina.

”Kärkilajien tukiohjelmaan nouseminen on suuri luottamuksen osoitus Olympiakomitealta, mikä antaa purjehdukselle valtavasti voimaa toimintaamme ja itseluottamukseemme. Tämä varmistaa uusitun liittojohtoisen valmennusjärjestelmän ylläpitämisen sekä toimintojen jatkuvan kehittämisen. Korkein status tuo luonnollisesti myös vastuuta – liitolla on pyrkimys vakiinnuttaa kykymme tehdä huipputulosta” SPV:n purjehduksen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko lausuu Olympiakomitean tiedotteessa.

Menestyksekäs purjehdusvuosi 2022

”Nacra 17 -luokan Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen taituroivat itsensä MM-pronssille ja EM-hopealle, sekä ILCA 7 -luokan Kaarle Tapper taisteli itsensä EM-pronssille. Palkintopallin välittömään läheisyyteen yltivät myös 49erFX-luokan Ronja Grönblom ja Veera Hokka (EM-6) ja ILCA 6 -luokan Monika Mikkola (MM-11). Lisäksi purjelautailijat Aleksandra Blinnikka ja Jakob Eklund, sekä leijalautailija Noora Ruskola ovat vakiinnuttaneet paikkansa Pariisi quotan sisällä, eli taistelevat tosissaan olympiapaikasta. Absoluuttisen kärjen takana on tunnistettavissa ja tunnistettu monia potentiaalisia ja motivoituneita urheilijoita, joiden varaan on hyvä rakentaa huippu-urheilun tulevaisuutta.” Vili Kaijansinkko toteaa seuroille ja luokkaliitoille lähettämässään tiedotteessa.

EMK onnittelee kaikkia hienoista suorituksesta ja kasvattajaseuran erikoismaininta Veeralle!

EMK:n junioritoiminta on merkittävää

Kevytveneluokkamme ovat Optimistijolla, Zoom8, E-jolla ja Laser. E-jolla -fleet on yksi Suomen suurimmista jatkoluokkaryhmistä ja EMK:n purjehtijat ovatkin vuodesta toiseen taistelleet SM-mitaleista. Seuralla on kahdeksan omaa Zoom8-jollaa, joilla harjoittelun aloittaminen ja harrastus on helppoa. Optareilla kilpailee ja harjoittelee yli 40 purjehtijaa neljässä eri harjoitusryhmässä.

EMK:n purjehtijoita tullaan jälleen näkemään luokkiensa MM-, EM- ja PM-kilpailuissa. Ranking-ryhmän kilpailijat tekevät talvella harjoitus- ja kisamatkoja mm. Valenciaan ja Gardalle. EMK onkin Suomessa merkittävä junioripurjehdusseura. Mukana kuluneella kaudella oli 65 junioriharrastajaa edellä mainituissa luokissa.

Valmennuksen kehittämisen vuosi

EMK:ssa jatketaan Olympiakomitean kehitystuella käynnistettyä junioreiden talviharjoittelua. Tänä talvena purjehtijan fysiikkaa tukevina lajeina viikko-ohjelmassa on mm. uintivalmennusta, boulderointia ja luistelua.

SPV tulee investoimaan kuluvana vuonna vähintään 75 000 euroa valmennustoiminnan kehittämiseen. Hankkeisiin tulee kuulumaan oppimisalustan ja koulutusjärjestelmän luominen, joka tuottaa tulevaisuudessa suomalaisia huippuvalmentajia.

Laadukas valmennus ja sen kehittäminen on myös yksi EMK:n junioritoiminnan kauden 2023 päätavoitteista. Haluamme löytää ja kouluttaa seuran omista purjehtijoista innostavia ja taitavia valmentajia, joiden koulutus toteutetaan yhdessä SPV:n kanssa. SPV:n saaman tuen lisäksi EMK on hakenut suoraan Olympiakomitealta 10 000 euron seurakehitystukea valmennustoiminnan kehittämiseen.

Lisätietoja / lähde:

Kesälajeille yli neljä miljoonaa euroa huippu-urheilun tehostamistukea – purjehduksesta
ensimmäinen kesäolympialaji kärkilajien tukiohjelmaan – Suomen Olympiakomitea