EMK:n Viivi Moisio purjehtii maailman ympäri Ocean Globe Racessa

EMK:n juniorit saattamassa Viiviä ja Galianan miehistöä matkaan Helsingissä

Kansainvälinen Optiworld.com -sivusto on haastatellut EMK:n Viivi Moisiota, joka kilpailee Ocean Globe Race retropurjehduskilpailussa Galiana WithSecuren miehistössä. Syyskuussa lähtölinjalla ollut Swan 55 -vene on juuri saapunut Uuteen-Seelantiin kokonaiskilpailussa neljäntenä.

Purjehduksen Viivi on aloittanut monien muiden tapaan purjehduskoulussa Optimistijollalla, jonka jälkeen purjehdusura on jatkunut Zoom8- ja Europe -luokissa sekä 6mr klassikkoveneellä ”Merenneito 2”. Lisäksi Viivi on toiminut pitkään valmentajana useassa luokassa ja purjehduskoulussa. Tälläkin hetkellä EMK:n junioreissa on purjehtijoita, jotka ovat mukana Viivin innoittamina.

Viivi kertoo Optiworldin haastattelussa, että halusi nähdä maailmaa jaa kokea purjehduksen isommille veneillä. Samalla hän toteaa, että Optareiden opit ja purjehduksen perusteet ovat samat, vaikka vene on isompi. ”Optarilla purjehtiminen on opettanut minulle kilpailunnälkää ja erilaisia tapoja suoriutua ja selviytyä paineen alla” Viivi toteaa.

EMK:n juniorit toivottavat Viiville hyvää kisan jatkoa ja odottavat kovasti takaisin myös valmentamaan!

Koko haastattelun voit lukea Optiworld.org -sivustolta tästä.

Kilpailua voit seurata täältä https://oceangloberace.com/