EMK 60v Syysregatta purjehdittiin kesäsäässä

Ilmassa oli todellisen urheilujuhlan tuntua, kun Syysregatan pääroolissa olleet 188 purjehtijaa valmistautuvat lauantaina vesillelähtöön. Tuulta oli juuri sen verran, että kaikki luokat saatiin matkaan aikataulun mukaisesti ja suunnitellut lähdöt purjehdittiin hienossa säässä lauantain ja sunnuntain aikana. Kilpailullisesti onnistunutta regattaa täydensivät rantapalvelut, ruokarekka, hattarakoju, live-katsomo sekä gps-seuranta.

Juhlaregatta olikin purjehduksen lisäksi myös kaikkea tätä:

10000+ IG näyttökertaa, 2500+ mpk kilpapurjehdusta, 1200 tuloskirjausta, 953% FB kasvu, 900m ankkuriköyttä, 600+ YouTube katselukertaa, 10 tuntia live-striimiä, 200 kg ankkureita, 188 purjehtijaa, 120 eväspussia ja 5 kiloa hattarasokeria!

Kilpailupäällikkö Petri Sane tarkistaa tuulen suunnan Optiradalla

Europe -jollien junioreiden Suomen mestaruuden voitti Arttu Leppänen (TP), hopeaa purjehti Julia Björkestam (BSS) ja pronssille Joonas Bollström (TP). Syysregatan mestaruuden vei Aleksi Saarni (EPS). EMK:n Sakari Suurla oli regatan kuudes ja JuSM-kilpailun neljäs.

Zoom8-luokan Suomen mestariksi purjehti Stella Seliö (BS), hopeaa sai Linne Lientola (LPS) ja pronssia Eemeli Lientola (LPS). Neljänneksi sijoittui EMK:n Pessi Holmberg.

Viklojen regatan ja Masters-luokkamestaruuden voitti pari Hanna-Leena Lehtinen ja Mirja-Liisa Marttila (KPS-KSS). 505 voittajiksi kruunattiin Kaj Lindfors ja Johan Halonen (ASS)

Optimistijollien ranking-kilpailun ja nuorten sarjan voitti Sisu Seliö (BS), toiseksi purjehti Sami Hietalahti (HSS) ja kolmanneksi ja tyttöjen sarjan voittajaksi Lily-Sofie Latvala (HSS). EMK:n purjehtijoista parhaiten pärjäsivät kokonaiskilpailussa Vilho Mykkänen (17), nuorten sarjassa Noel Donner (15) ja tytöissä Ellinor Vikman (9).

Erikoismaininnan saavat myös 50 kilpailemista aloittelevaa kadettipurjehtijaa!

Europe-jollat kisassa

Tuloksia ja tunnelmia

Liveseurannat ovat katsottavissa myös tallenteina. Tsekkaa myös lisää kuvia ja tunnelmia somelinkeistä alta!

Optiranking-sarjan palkitut

EMK kiittää kaikki purjehtijoita, taustajoukkoja, valmentajia sekä vapaaehtoisia kisajärjestäjiä hienosta kilpailusta!