Juniorit

Espoon Merenkävijöiden junioritoiminta

Espoon Merenkävijät tarjoaa lapsille ja nuorille purjehdusta kesä- ja elokuussa järjestettävillä purjehduskoulun viikonmittaisilla kursseilla sekä neljänä iltana viikossa järjestettävillä iltaharjoituksilla huhtikuusta marraskuulle. Seura järjestää lisäksi junioreille useita eri kilpailuja ja leirejä. Uudet juniorit voivat tulla mukaan kevään ja syksyn iltaharjoitusryhmiin tai purjehduskouluun. Purjehduskoulun lisätietoja ja ilmoittautuminen purjehduskoulusivulla

Uusille aloittaville junioreille tarkoitetut optimistijollailtaryhmät alkavat toukokuun puolessa välissä. Keväällä harjoitellaan kerran viikossa ja syksyllä kaksi kertaa viikossa. Aloittelevien junnujen (Opti-haastajat) iltaryhmä kokoontuu maanantaisin klo 17:00 - 20:00. Treenit alkavat toukokuun kolmannella viikolla ja jatkuvat Juhannusviikolle. Pääsyvaatimuksena on 7-vuoden ikä sekä uimataito. Seuran jollat ja pelastusliivit ovat alkeisryhmien käytössä. Kevään harjoitusmaksu on 150€.

Ilmoittautuminen aloittavien junnujen ryhmiin; juniorit [at] emk.fiViestiin junnun nimi, syntymävuosi sekä huoltajan yhteystiedot. 

Purjehduskoulun käyneet voivat myös jatkaa purjehdusharrastusta seuran iltaharjoituksissa. Iltaharjoituksissa perehdytään purjehduksen kiehtovaan maailmaan vähän syvemmin, opetellaan Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) ry:n junioripurjehtijan taitomerkkejä, tutustutaan kilpapurjehduksen alkeisiin sekä ennen kaikkea pidetään yhdessä hauskaa merellisessä ympäristössä.

EMK:n iltaryhmät on jaettu kahteen eri ryhmään, joten kaikille löytyy varmasti sopiva ryhmä pääpaio kuitenkin yksilön taitojen kehittämisessä. Haastajista siirrytään kisaajat ryhmään. Ensin opetellaan junioripurjehtijan vihreän ja sinisen merkin taitoja sekä tutustutaan junnukilpailuihin leppoisissa haastajatapahtumissa yhdessä kisaluotsin kanssa. Opti-kisaryhmäläiset purjehtivat kadettitasolla ja rankingsarjan kilpailuissa. Lisätietoja löytyy Suomen Optimistijollaliiton sivuilta. Optaria voi purjehtia 15-vuotiaaksi asti.  EMK:lla juniorin polkua voi seurata optarista zoom8:aan ja sitten vauhdikkaampaan Europe ja Laser jollaan. 

Junioritoiminta on EMK:n painopistealue, jollat ja veneet ovat hyvässä kunnossa ja rantaan on tehty oma junnualue. Kaikki ohjaajat ovat käyneet SPV:n ohjaajakurssit. EMK kuuluu Suomen kärkiseuroihin ja noudattaa laadukkaan junioritoiminnan takaavia Nuori Suomi ry:n kriteerejä sekä on arvostettu Sinettiseura.

EMK:n junioritoimintaan on helppo tulla mukaan, riittää kun ilmoittautuu uusiin iltaryhmiin tai purjehduskoulun kursseille. Omaa jollaa ei alkuvaiheessa tarvita. Kiinnostus merellisestä toiminnasta ja halu purjehtimaan riittää. EMK on Espoon hauskin seura.